Teknoloji

Wi-Fi Yardımı’na iOS 9.3 ile birlikte veri sayacı ekleniyor

wi-fi yardımı

iOS 9 ile birlikte Apple’ın sunduğu yenilikler arasında Wi-Fi Yardımı da bulunuyor. Bu özellik sayesinde Wi-Fi bağlantısının zayıf ve iş göremeyecek durumda olduğu zamanlarda otomatik olarak hücresel veri bağlantısına geçiş yapılıyor.

Her ne kadar teoride iyi bir amaca hizmet etse, iOS kullanıcılarının sürekli aktif ve verimli veri bağlantısına sahip olmasını sağlasa da, Wi-Fi Yardımı’nın veri planında sunulan megabaytları daha çabuk tüketme gibi bir tehlikesi bulunuyor. Siz farkında olmadan, ay bitmeden önce sahip olduğunuz verileriniz tükenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iOS 9?un Wi-Fi Yardımı özelliği hakkında bilgi veriyor

iOS 9.3 beta sürümünde ortaya çıkarılana göre, Apple Wi-Fi Yardımı ile ilgili şikayetlere bir çözüm getiriyor. iOS 9.3 beta 1 sürümünde de Wi-Fi Yardımı yer alıyor, ancak bu seçeneğin hemen altında küçük bir sayaç yer alıyor. Bu sayaç sayesinde Wi-Fi Yardımı özelliği sayesinde ne kadar veri tüketiminde bulunulduğu görülüyor.

Her ne kadar kökten çözüm olmasa da, en azından kullanıcılar Wi-Fi Yardımı’nın gerçekte ne kadar veri tükettiğini görecek, böylelikle veri planının çabuk tükenmesinde suçlunun Wi-Fi Yardımı özelliği olup olmadığı daha rahat şekilde görülebilecek.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER