Manşetler

Wi-Fi sorununu düzelten Windows Phone 8 güncellemesi HTC 8X’lere gönderilmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un ekran karardığında veri bağlantısını Wi-Fi’den hücresele geçiren sorunu çözen güncellemesinin HTC 8X’lere gelmeye başladığı söyleniyor. Söz konusu problem iki yıl önce çıkan Windows Phone 7 cihazlarından beri varolan bir problemdi. WPCentral sistesinin haberine göre İtalya’daki bir kullanıcı güncellemeyi doğruladı, gerçekleştirdikten sonra da gelişmiş Wi-Fi ayarlarının altında “Ekran karardığında Wi-Fi’yi açık tut” şeklinde bir seçenek gördüğünü kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde WPCentral sitesi benzer bir kanıtı HTC 8S üzerinde göstermişti. Bu güncelleme, Windows Phone 8 platformunun kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleşen ilk güncellemesi olarak dikkat çekiyor. Ne var ki, test merkezimide bulunan HTC 8X ile yaptığımız kontrolde söz konusu güncellemenin henüz yayınlanmadığını gördük. Tahmin ediyoruz ki, güncelleme kademeli bir şekilde tüm dünyaya yayılacak.

Bu arada WPCentral sitesi “Portico” kod adıyla anılan bu güncellemeyle ilgili daha fazla bilgi paylaştı. Söylenene göre Wi-Fi düzeltmesinin ötesinde bu güncelleme en az üç yeni özelliği Windows Phone 8 platformuna kazandıracak: Gelen çağrıları SMS ile bilgilendirme yaparak reddetme, gelen SMS’leri kolayca silmeye yarayan “tümünü seç” özelliği ve herhangi bir SMS’i göndermeden taslak olarak saklama.

İlgili >> WPCentral

İLGİLİ HABERLER