Teknoloji

Wi-Fi HaLow standardı Nesnelerin İnterneti için geliyor

wi-fi-alliance-logo-040116

Wi-Fi bağlantısı genellikle akıllı telefon, tablet veya bilgisayarları internete veya aynı ev veya iş yeri ağındaki diğer telefon, tablet veya bilgisayarlara bağlamak için kullanılıyor. Çok yakında Wi-Fi daha fazla işe yarayacak. Şu anda çoğunlukla Bluetooth’a muhtaç olan düşük güç tüketimli giyilebilir ürünler, akıllı ev ürünleri ve diğer Nesnelerin İnterneti cihazları da bağlantı için Wi-Fi’nin nimetlerinden yararlanmaya başlayacak.

Wi-Fi Alliance, Wi-Fi HaLow olarak adlandırdığı yeni standardın duyurusunu gerçekleştirdi. Grubun belirttiğine göre bu yeni protokol mevcut teknolojiye göre daha az güç tüketip daha geniş bir alanda bağlantı imkanı sağlayacak.

Wi-Fi HaLow yakında gelecek 802.11ah standardının bir parçası olacak ve 900 MHz bandını kullanacak. Bu da işaretin günümüzün Wi-Fi bağlantılarına göre yaklaşık iki kat daha fazla yol alabilmesi anlamına geliyor. Böylelikle geleceğin evlerinde en uzak köşelerdeki cihazlar bile güvenilir ve sağlam bağlantıya sahip olacak.

Bluetooth ile rekabet etmek için, Wi-Fi HaLow’un daha az güç tüketmesi gerekiyor. Wi-Fi Alliance da bunun olduğunu söylüyor, ancak şu an için bu konu hakkında fazla detay vermiyor. 802.11ah/HaLow uyumlu ürünleri görmek için en az iki yıl beklemek gerekeceği de söyleniyor.

Her şey kağıt üstünde mükemmel görünse de, dikkat edilmesi gereken bir nokta olacak. HaLow bağlantıları diğer Wi-Fi bağlantılarına göre daha yavaş olacak. Ancak bu durum normal karşılanabilir, çünkü bu teknoloji mevcut Wi-Fi teknolojilerinin yerini almayı değil, onları tamamlamayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER