Teknoloji

Wi-Fi Direct teknolojisi daha kolay entegrasyon ve daha iyi cihaz desteği sunmak amacıyla yenilenecek

Wi-Fi Direct teknolojisi hakkında çok konuşulan teknolojilerden biri olsa da henüz dünyayı kasıp kavurmayı beceremedi. Genellikle Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerinde gördüğümüz bu teknolojinin kontrolünü elinde bulunduran WiFi Birliği tekrar çizim tahtasının başına geçti vu teknolojiyle birbirine bağlı cihazların oluşturduğu sistemde yeniden düzenlemelere gitti.

Geçtiğimiz ay oluşturulan Wi-Fi Direct Servisleri çalışma grubu uygulama ve cihazların bir arada çalışmasını sağlayacak yeni araçların geliştirilmesinden sorumluydu. Önümüzdeki 12 ile 18 ay arasında Wi-Fi Direct standardının toplu bir yenilemeden geçirilmiş olması amaçlanıyor. Gerçekleştirilecek en önemli işlerden bir tanesi hiç şüphesiz bu teknolojinin son kullanıcılar tarafından daha fazla kullanılmasını sağlamak olacak. Birlik, uygulamaların yeteneklerini birbirlerine veya tüketicilere tanıtması için düzgün bir yöntem üzerinde çalışıyor. Bu arada yazılımcılar şimdiye kadar zayıf şekilde tanımlanmış ve çoğunlukla uyumsuz cihazlara yol açan bağlanma süreçlerinden de muzdarip. Bu sorunların da yeniden düzenlemelerle çözülmesi amaçlanıyor.

2013 yılının Wi-Fi Direct’in uçuşa geçtiği yıl olup olmadığını hep beraber göreceğiz. Ancak teknolojinin gelişme ivmesinin çok yüksek olduğu bir ortamda Wi-Fi Birliği bu teknolojiyi daha iyi hâle getirmeye çalışırken başka bir teknoloji ondan çok daha çabuk davranıp rol çalabilir, bunu da akıldan çıkarmamak gerek.

İlgili >> PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER