Teknoloji

Wi-Fi desteği ve emoji çizimini getiren Android Wear güncellemesi yayınlandı

lg-watch-urbane-on-inceleme-19

Google, ürün forumlarında yaptığı bir paylaşımla Android Wear işletim sistemi için 5.1.1 sürümünün yayınlanmasının an meselesi olduğunu açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise bazı LG G Watch ve LG G Watch R’lere güncellemenin dağıtılmaya başladığı bilgisi gün yüzüne çıktı. Güncellemeyle birlikte Wi-Fi desteği, bilek hareketleriyle kontrol ve emoji çizimi gibi özellikler Android Wear işletim sistemli akıllı saat sahiplerine sunuluyor. LG’nin yeni akıllı saatlerinden Watch Urbane ise kutusundan Android 5.1.1 sürümüyle çıkmıştı.

Güncelleme tüm Android Wear işletim sistemli cihazlara gelecek olsa da, Wi-Fi desteğinin tüm cihazları kapsamadığını belirtmekte fayda var. Halihazırda LG Watch Urbane, Motorola Moto 360, Sony Smartwatch 3 ve Samsung Gear Live Wi-Fi desteği sunan Android Wear cihazlar arasında yer alıyor. LG G Watch R’de de Wi-Fi yongası bulunsa da, şu an için akıllı saat Wi-Fi desteği sunmayacak.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android Wear’a güncellemeyle hangi yenilikler geliyor? [/quote_box_center]

Güncellemeyle birlikte Android Wear uygulamalarına siyah-beyaz ışık modunda çalışma özelliği de geliyor. İlk etapta Google Keep ve Google Haritalar uygulamalarının yeni ışık moduna uygun çalıştığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER