Teknoloji

Wi-Fi Alliance ve WiGig 60 GHz ürünler için işbirliği yapacak

Hitachi, Panasonic ve Toshiba bu senenin ikinci yarısında 60 GHz’lik frekans bandı üzerinde iletişim kuran kablosuz cihazlarını piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Diğer elektronik üreticilerinin de bu üçlüyü izlemesini bekliyoruz.

Wi-Fi Alliance ve WiGig kuruluşları yeni bir işbirliği içine girdiklerini bugün açıklayarak 60 GHz WiFi ürünlerinin pazara girmelerine vesile olacak bir adım attılar. Bilmeyenler için anlatacak olursak 60 GHz frekans bandı yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalar için ayrılmış durumda, örneğin Blu-ray oynatıcısında oynayan bir filmi HDTV’ye kablosuz aktarmak gibi… Wi-Fi Alliance ve WiGig birlikte çalışarak 60 GHz bandında çalışacak cihazlar için yeni nesil sertifikasyon programı geliştirecekler. Bu cihazların 2.4 GHz ve 5 GHz’te çalışan geleneksel WiFi ağlarını da destekleyeceği tahmin ediliyor.

Bu arada rakip kuruluş Wireless HD de güncellenmiş 1.1 standartlarıyla 3DTV, HDCP 2.0, 10 Gbps’ye kadar hızda veri aktarımını destekleyeceğini duyurdu. SiBeam’in geliştirdiği çift modlu WirelessHD/WiGig yongası da WiGig desteği sunacak.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER