Teknoloji

WhatsApp zincir mesaj gönderimini uyarılarla azaltmayı test ediyor

whatsapp android

whatsapp zincir mesajEskiden e-postalarla gönderilen “Bu mesajı 10 kişiye gönderirsen şansın açılacak” şeklindeki zincir mesajlar artık WhatsApp üzerinden gönderiliyor. WhatsApp zincir mesaj gönderimini azaltmanın yollarını bulmak için bir süredir çalışıyor. Şirket, bu çalışmalar sonucunda aradığı çözümü kullanıcılarını uyarmakta bulmuşa benziyor.

Popüler haberleşme servisi, kullanıcıları aldıkları mesajın birkaç kez yeniden iletilmesi durumunda uyarma özelliğini test ediyor. Söz konusu uyarı, bu mesajın yeniden iletilmeye çalışılması durumunda da gösterildi.

WhatsApp üzerine odaklı yayın yapan pek çok sitede söz konusu test çalışmalarını gösteren ekran görüntüleri yer alıyor. WhatsApp uyarılarında gönderilen mesajın spam içerik veya yalan haber olduğu konusunda doğrudan bir şey söylemiyor, sadece içeriğin çok sık paylaşıldığını belirtmekle yetiniyor. Bu mesajlardan birini alan kullanıcılar, gönderen kişinin isminin altında “Çok kez iletildi” yazısını görüyor. Bu tarz bir mesajı göndermek isteyen kişiler ise “Göndermeye çalıştığınız mesaj çok kez iletildi” şeklinde bir uyarı yazısıyla karşılaşıyor.

Zincir mesajlar genellikle masum içerikler barındırsa da, zaman zaman insanları yanlış bilgilendirerek tehlikeye yol açabiliyor. Buna ek olarak, bu zincir mesajlara eklenen bağlantılar kullanıcıların zararlı yazılımlara maruz kalmasına neden olabiliyor.

WhatsApp zincir mesaj üzerinden yalan haber gönderimini de engellemek istiyor

WhatsApp zincir mesaj üzerinden yalan haber gönderimini de engellemeyi istiyor. Yalan haber yayılımı konusunda pek çok kişinin aklına ilk olarak Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar gelse de, WhatsApp da doğrudan iletim yoluyla yalan haberlerin yayılmasını sağlıyor. Bu iletim de zincir mesajlar üzerinden yürüyor. Dolayısıyla WhatsApp’ın uyarılarla bu mesajların sıklığını azaltmaya çalışmasına şaşırmamak gerekiyor. Popüler haberleşme servisinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla bu uyarıların tüm kullanıcılara gönderilip gönderilmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER