Eğlence

WhatsApp YouTube videolarını sohbet ekranında oynatacak

whatsapp durum iphone

whatsapp youtubeWhatsApp yakında pek çok kullanıcısının uzun süredir beklediği bir özelliğe kavuşacak. Kullanıcılar uygulama üzerinden gönderilen YouTube videosu bağlantılarını, başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan WhatsApp üzerinden açabilecek. WhatsApp YouTube videolarının sohbet ekranında açılması özelliğini hâli hazırda iOS üzerinde test ediyor.

WhatsApp iOS uygulaması için yayınlanan yeni güncellemede bulunan özellik, hâli hazırda gizlenmiş durumda. Dolayısıyla bu özelliğe tüm kullanıcıların erişmesi mümkün olmuyor. Ancak WABetaInfo ekibi, özelliği aktif hâle getirerek nasıl çalıştığını gözler önüne serdi.

Şu an için iOS’in resim içinde resim özelliğinden faydalanan WhatsApp, YouTube videolarını teknik olarak açmadan oynatabiliyor. Ön izlemeyle gelen hareketsiz küçük resme dokunulduğunda video ekranın küçük bir bölümünde gösterilmeye başlıyor.

whatsapp youtube

Video üzerinde kıstırma yapıldığında genişletilebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde videoyu ayrı bir WhatsApp bölümünde açarak tam ekran olarak da izleyebiliyor.

WhatsApp YouTube videolarını sohbet ekranında oynatma özelliğini ne zaman herkese açacak?

Özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Hâlâ test modunda olduğu açık biçimde görülen özelliğin şimdilik iPhone 6 ve üstü modellerde çalıştığı belirtildi. WhatsApp’ın özelliği Android’e ne zaman getireceği de şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER