ManşetlerTeknoloji

WhatsApp, yenilenmiş tasarım getiren güncellemeyi resmi olarak duyurdu

whatsapp yeni tasarım

WhatsApp, perşembe günü iOS ve Android uygulamaları için yenilenmiş bir tasarımı içeren bir güncelleme yayınladığını resmen açıkladı. Bu güncellemeyle birlikte, kullanıcılar yeni bir renk paleti ve her iki platformda da kullanım deneyimini daha sorunsuz hale getiren diğer değişiklikleri fark edecekler.

Güncelleme ile WhatsApp, uygulamanın vurgu rengi olarak yeşili benimsiyor. Bu değişiklikle birlikte, bildirim rozetleri ve düğmeler artık yeşil olarak görünecek. Android’de yapılan değişiklikler daha da radikal; sekme çubuğu ekranın altına taşınarak uygulama iPhone versiyonuna daha benzer hale getirildi.

WhatsApp’ın yeni tasarımına dair detaylar

Karanlık Mod için WhatsApp, düşük ışık ortamlarında göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla renkleri daha yüksek kontrast ve daha koyu tonlarda değiştirdiğini belirtiyor. Kullanıcıların “daha karanlık bir karanlık mod” istemesi üzerine bu değişiklik yapılmış. Ayrıca simgeler ve illüstrasyonlar daha yuvarlak ve konturlu bir tarzda güncellendi. Uygulama, yeni animasyonlar ve sohbet duvar kağıtları da aldı.

Konuyla ilgili olarak WhatsApp’tan şöyle bir açıklama geldi: “WhatsApp’ta, çalışmalarımız dünya çapında 2 milyardan fazla insanın her gün iletişim kurma şeklini şekillendiriyor. Bu rolü ciddiye alıyoruz ve kullanıcılarımız için doğru olanı yapmak için detaylara odaklanıyoruz. Sadece sorunsuz çalışan bir uygulama yaratmayı hedeflemiyoruz, aynı zamanda telefonunuzun doğal bir uzantısı gibi hissettiren ve günlük yaşamınızdaki önemli konuşmalara odaklanmanızı sağlayan bir uygulama yaratmayı amaçlıyoruz.

Tasarım felsefemiz, WhatsApp’ı basit, güvenilir ve özel tutma ürün prensiplerimize dayanıyor. Bu prensipleri bir tasarım lensi aracılığıyla süzerek, evrensel olarak işleyen ve insanların bağlantı kurmasına yardımcı olan sezgisel ve açık akışlar oluşturuyoruz. Aynı zamanda gizliliklerini koruyoruz. İnsanların cihazlarını nasıl kullandıklarına dikkatle dikkat ediyoruz ve kullanıcı arayüzümüzü mevcut deneyimlerini tamamlayacak şekilde tasarlıyoruz, böylece WhatsApp tanıdık ve kolayca gezinilebilir hissediyor.”

whatsapp yeni tasarım

Bu değişiklikler bir süredir WhatsApp beta kullanıcıları tarafından test ediliyordu ancak şimdi küresel çapta halka açık olarak dağıtılıyor. Geçen ay WhatsApp, iOS uygulamasını güncelleyerek geçiş anahtarı desteği sundu.

WhatsApp, Google PlayStore‘da ve App Store‘da ücretsiz olarak mevcut. iOS 12 veya daha yeni bir sürüm çalıştıran bir iPhone gerektiriyor. Uygulamayı güncelleyerek en son özelliklere erişim sağlayabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER