Teknoloji

WhatsApp’tan yakındaki iş yerlerinin keşfini kolaylaştıracak yeni özellik

whatsapp kanallar

Meta’nın sahibi olduğu popüler haberleşme servisi WhatsApp, düzenli olarak kullanıcıların karşısına yeni özellikler çıkarıyor. Önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşması beklenen yeni bir özelliğin işaretleri de şimdiden görüldü.

Söz konusu özellik “Yakındaki İş Yerleri” adını taşıyor. Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, kullanıcıların etraflarındaki iş yerlerini hızlı şekilde keşfetmesini sağlayacak.

Bunun WhatsApp’ın işletmelerin keşfini kolaylaştırmak için hazırladığı ilk özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Bundan yaklaşık altı ay önce hazırlanan “İşletme Rehberi” ile kullanıcıların WhatsApp’taki işletme hesaplarını uygulamadan çıkmadan keşfetmesi mümkün hâle gelmişti. İlk olarak Brezilya’nın Sao Paolo şehrinde kullanıma sunulan bu özelliğin önümüzdeki dönemde daha geniş ölçekli şekilde dağıtılması bekleniyor.

whatsappWhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik ise kullanıcıların yakınlarındaki işletmeleri belli filtrelerden geçirilmiş şekilde görmesini mümkün kılacak. Bu yeni özelliğin göründüğü arayüzün ekran görüntüsü, WABetaInfo sitesi tarafından paylaşıldı.

Kullanıcılar WhatsApp’ın arama bölümüne girdiklerinde karşılarına “Yakındaki İş Yerleri” isimli bu yeni bölüm çıkacak. Burada işletme hesapları kullanıcıların tercihleri doğrultusunda filtrelenmiş şekilde gösterilecek. Ekran görüntüsü WhatsApp Android uygulamasının beta sürümünden alınsa da, özelliğin iOS uygulamasının beta sürümüne de eklendiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER