Teknoloji

WhatsApp Windows Phone uygulamasındaki hatanın çözümü için çalışılıyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama

Microsoft bazı Windows Phone kullanıcılarının gözlemlediği ve uygulamanın Windows Phone Mağaza’dan kaldırılmasına neden olan bildirim probleminin çözümü için WhatsApp ile birlikte çalışıyor. Farklı platformlar arasında anında mesajlaşma desteği sunan WhatsApp uygulamasının Windows Phone versiyonu yaklaşık bir hafta önce Windows Phone Mağaza’dan kaldırılmış, bunun nedeni olarak bildirimlerin doğru şekilde iletilmemesi ve uygulama her defasında açıldığında kullanıcıların karşısına çıkan hata mesajları gösterilmişti.

whatsapp-logo-130613

Microsoft’un Windows Phone sorumlusu Joe Belfiore Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir mesajda WhatsApp’ın bildirimlerle ilgili sorun hakkında kendilerine bilgi verdiğini dile getirdi.

Aslında WhatsApp ile ilgili hatanın Windows Phone 8.1 Beta ile ilgili olduğu düşünülüyordu. Ancak Belfiore aksi yönde yorum belirtti ve WhatsApp probleminin Windows Phone 8 Güncelleme 3 ile ilgili olduğuna, Windows Phone 8.1’de bildirimler yapısının farklılaştırıldığına dikkat çekti.

WhatsApp da konuyla ilgili olarak yayınladığı bir mesajda Windows Phone platformuyla ilgili teknik sorunlar nedeniyle WhatsApp Messenger uygulamasını Windows Phone platformundan çekmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Şu an için Windows Phone telefonlarında WhatsApp Messenger uygulaması yüklü bulunanlar uygulamayı kullanmaya devam edebiliyor, ancak arkadaşları kendilerine mesaj gönderdiklerinde bildirim almakta sorun yaşayabilirler. WhatsApp Messenger’ı Windows telefonlarına kurmak isteyenler ise bu yazıyı yazdığımız sırada uygulamayı Windows Phone Mağaza’dan indiremiyorlar.

İlgili >> Twitter (Joe Belfiore)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER