Teknoloji

WhatsApp Windows Phone uygulaması için yeni özellikler yolda

whatsapp android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp windows phoneWindows Phone artık Microsoft’un bile unuttuğu bir platform. Dolayısıyla üçüncü taraf geliştiriciler de, bu platform için hazırladıkları uygulamaları pek fazla güncellemiyor. Ancak WhatsApp Windows Phone uygulaması için hazırladığı son beta sürümüyle bu döngünün dışına çıkıyor.

En yeni beta sürümünde göze çarpan ilk yenilik, Canlı Konum özelliği oluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar konumlarını belirli bir süre için WhatsApp üzerinden arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Bu özellikten yararlanmak için sohbet ekranına gitmek ve ardından konum paylaşımı seçeneğine dokunmak gerekiyor. Kullanıcıların önünde paylaşım süresi için 15 dakika, 1 saat ve 8 saat gibi seçenekler bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde canlı konum paylaşımını daha önce de durdurabiliyor.

Grup Bilgisi ekranına arama özelliğinin eklenmesi de WhatsApp’ın Windows Phone için hazırladığı beta sürümündeki yenilikler arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar grup üyelerine hızlı biçimde ulaşabiliyor. Kullanıcıların gruplara gönderdikleri mesajları silebilmesi de yeni beta sürümüyle kullanıcılara sunulan özellikler içinde bulunuyor. Kullanıcıların WhatsApp’tan veri raporu talep edebilmesi ve bu verileri indirebilmesi de paketin parçalarından biri olarak dikkat çekiyor.

WhatsApp Windows Phone uygulamasının beta sürümüne Microsoft Mağazası üzerinden erişilebiliyor. Söz konusu beta sürümü, WhatsApp’ın Windows Phone uygulaması ile iOS ve Android uygulamaları arasındaki makası önemli ölçüde daraltıyor.

İLGİLİ HABERLER