Teknoloji

WhatsApp web veya masaüstü kullananlar için biyometrik kimlik doğrulama

whatsapp web biyometrik

WhatsApp hesabınızı bilgisayarınızın web tarayıcısına veya masaüstü uygulamasına bağlamak biraz daha güvenli hâle geliyor. Çok yakında, eğer telefonunuzda biyometrik kimlik doğrulama aktifse, hesabınızı bağlamadan önce uygulama üzerinden kilit açmanız gerekecek.

Şirket, yeni sistem sayesinde başka birinin telefonunuza erişim sağlaması durumunda hesabınızı web tarayıcılarına bağlayamayacağını söylüyor. Böylelikle sizin gönderdiğiniz veya aldığınız mesajları başkaları göremeyecek.

Yeni sistem, iOS 14 ile çalışan tüm iPhone cihazlarında Touch ID veya Face ID ile ve biyometrik kimlik doğrulamasının etkin olduğu tüm Android cihazlarda varsayılan olarak etkinleştirilecek. Bu, kullanıcıların tüm cihazları için biyometrik kimlik doğrulamasını devre dışı bırakmadıkları sürece hesaplarını bağlamak için bunu kullanmak zorunda kalacakları anlamına geliyor. Telefonlarında biyometrik kimlik doğrulama kurulumu olmayan (veya kapatmış) kullanıcılar hesaplarını her zamanki gibi bağlayabilirler.

Modern akıllı telefonlarda başka herhangi bir biyometrik güvenlik yöntemi kullanımında olduğu gibi, yeni sistem WhatsApp’ın yüz taramalarınıza veya parmak izlerinize eriştiği veya  bunları topladığı anlamına gelmiyor. Bunun yerine, kullanıcıların hesaplarını bağlamasına izin vermeden önce, ek bir kimlik doğrulama ölçütü olarak cihaz üzerindeki güvenlik sistemine erişmek amacıyla diğer tüm uygulamaların kullandığı biyometrik veri API’lerinin aynısını kullanıyor.

Dolayısıyla, bankacılık uygulamanızda oturum açmak için bir parmak izi okuyucu kullanmanın, Garanti BBVA veya Yapı Kredi’ye parmak izi taramalarınızı vermemesi gibi, hesabınızı bilgisayarınıza bağlamak için buradaki yeni biyometrik kilit açma sistemini kullanmak WhatsApp’a (veya Facebook’a) kişisel bilgilerinizi vermeyecektir.

WhatsApp, yeni güncellemenin önümüzdeki haftalarda uyumlu cihazlar için kullanıma sunulacağını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER