Teknoloji

WhatsApp Web ile PDF dosyaları transfer edilebilecek

whatsapp webMobil uygulamalarının yanına Web ve masaüstü uygulamalarını ekleyen WhatsApp, pek çok kişinin öncelikli mesajlaşma aracı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. WhatsApp Web uygulamasında gerçekleştirilen son güncelleme, kullanıcıların uygulama üzerinden PDF dosyaları göndermesini ve almasını mümkün hâle getiriyor.

Söz konusu özellik, hafta içinde yayınlanan WhatsApp masaüstü uygulamasında da bulunuyor. Sohbet ekranının sağ üst kısmında bulunan ek butonuna tıklandığında açılan menüde doküman ikonuna tıklandığı zaman PDF uzantılı dosyaların transferi gerçekleştirilebiliyor.

WhatsApp Web üzerinden şu an için sadece PDF uzantılı dosyalar transfer edilebiliyor. Şirketin önümüzdeki dönemde dosya transferi özelliğinin kapsamını biraz daha genişletmesinin çok sayıda kişiyi memnun edeceğini söylemek, pek de yanlış olmayacaktır.

WhatsApp’ın tarayıcılar üzerinden erişilebilen versiyonu, fotoğraf veya video gönderme ya da kamera üzerinden yeni fotoğraf çekimi veya video gerçekleştirebilme gibi özellikleri uzun süredir sunuyordu.

İLGİLİ HABERLER