Manşetler

WhatsApp Web iPhone kullanıcılarıyla buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp-web-iphone-190815

WhatsApp’ı akıllı telefonlardan kullanmak bazen oldukça zahmetli olabiliyor, eğer ekrandaki küçük klavyeyi kullanarak uzun uzun yazı yazabilenlerden değilseniz, sohbet etmek bir süre sonra eziyete dönüşebiliyor.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp Messenger’ı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan kullanmayı sağlayan WhatsApp Web servisi açılmıştı. Bu servis sayesinde Chrome, Firefox ve Opera internet tarayıcıları üzerinden WhatsApp Web sayfasına girerek akıllı telefondaki WhatsApp oturumuyla eşleştirme yapmak ve telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasının arayüzünü web sayfasına yansıtmak mümkün oluyordu.

WhatsApp Web Android, Windows Phone, BlackBerry 10, BlackBerry, Nokia S60 ve Nokia S40 platformlarındaki WhatsApp Messenger uygulamalarını destekliyordu, ancak iPhone bu listede yer almıyordu. Halbuki iPhone kullanıcıları WhatsApp ekosisteminde önemli bir yer tutuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WhatsApp Web nedir, nasıl kurulur, kullanılır?

Neyse ki, iPhone kullanıcıları da birkaç ay sonra nihayet WhatsApp Web’e kavuşuyor. WhatsApp’ın dağıtıma çıkan son güncellemesiyle birlikte WhatsApp Web desteği de kademeli olarak açılıyor.

iPhone kullanıcıları WhatsApp uygulamasını açıp Ayarlar bölümüne girdiklerinde WhatsApp Web seçeneğini görmeye başlayacaklar. Eğer görmüyorsanız biraz daha sabırlı olun, kısa bir süre sonra sizin de Ayarlar bölümünüzde bu seçenek çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER