Teknoloji

WhatsApp Web grup görüşme desteğiyle Zoom’a rakip olacak

whatsapp web

WhatsApp çok yakında masaüstünde 50’ye kadar katılımcının dahil olduğu video görüşmelerine imkan tanıyabilir. Böylelikle video konferans ihtiyaçları için Zoom, Skype ve Google Meet’e yeni bir alternatif ortaya çıkacaktır.

Bu yeni seçenek WABetaInfo sitesi tarafından ortaya çıkarıldı ve WhatsApp Web’in bir beta versiyonunda rastlandı. WhatsApp’ın menülerindeki kısayollar sizi yeni çıkan Facebook Messenger Rooms özelliğine yönlendirecektir. Burada bir oda oluşturmanız ve insanları buraya katılmak için davet etmeniz mümkün oluyor. Ya da doğrudan WhatsApp içinden bir oda oluşturulabiliyor.

WhatsApp yakın zamanda gelen güncellemeyle birlikte mobil cihazlarda sekiz katılımcının yer aldığı video görüşmelerine imkan tanımaya başlamıştı. Yeni gelen kısayollarla birlikte daha fazla kişi sohbete katılma imkanı bulacaktır.

Bu özellik çok yakında iOS ve Android uygulamalarına gelecektir. Masaüstünde çalışacak olan özellik mevcut video konferans çözümlerine karşı güçlü alternatif olacaktır.

Nisan ayının sonlarına doğru duyurulan Messenger Rooms çıktığı zaman Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bunun WhatsApp, Instagram ve Facebook Portal cihazlarında da destekleneceğini kaydetmişti. Görünen o ki, Facebook kurucusunun söz ettiği destek tahmin edilenden daha kısa zamanda gelecek.

WhatsApp’ta masaüstünde görüntülü görüşme seçeneğinin ne zaman ekleneceği henüz netlik kazanmadı. Ancak en son beta sürümünün yükleme dosyalarında menüler görülebiliyor. Ancak bunlar henüz aktif değil ve kullanıcı arayüzüne entegre edilmedi. Yeni gelişmeler ortaya çıktıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER