Teknoloji

WhatsApp Wear OS uygulamasının herkese açık testleri başladı

whatsapp kanallar

Wear OS 3 güncellemesinin en önemli unsurlarından biri, platformun kapılarını daha fazla üçüncü taraf geliştiriciye açması olmuştu. Bu imkandan yararlanan geliştiricilerden biri olan Meta, WhatsApp Wear OS uygulamasının beta sürümünü Pixel Watch, Galaxy Watch 5 ve Wear OS 3 işletim sistemli diğer saatlerde test etmeye başladı.

Uygulama açıldığında kullanıcıların karşısına ilk olarak son zamanlarda iletişim kurdukları kişilerin listesi çıkıyor. Buna ek olarak; detaylar ve Güvenlik bildirimleri için “Ayarlar” ve “Telefonda aç” seçenekleri de ana ekranda kullanıcıları karşılıyor

Kullanıcılar saat üzerinde bir sohbeti açtıklarında, kaydırma hareketleriyle eski mesajları görüntüleyebiliyor. Gelen mesajlara ise ses kaydıyla veya saatin klavyesinden yazarak cevap vermek mümkün oluyor. Sohbet ekranının sonunda “Bu sohbetteki kişiler” ve “Telefonda aç” seçenekleri yer alıyor.

  • whatsapp wear os
  • whatsapp wear os

WhatsApp Wear OS uygulaması ile hızlıca sesli mesaj gönderilebiliyor

Kurulum aşamasında kullanıcıların sekiz ekranlı doğrulama kodunu da girmeleri gerekiyor. WhatsApp Wear OS uygulamasında yuvarlak bir komplikasyon sunuyor. Burada okunmamış mesaj sayısı görülüyor. “WhatsApp kişileri” karesi kişileri bulmayı sağlarken, “WhatsApp sesli mesaj” karesi de hızlı şekilde sesli mesaj kaydı başlatmayı mümkün kılıyor.

Buraya tıklayarak WhatsApp Wear OS uygulamasının beta testine kaydolmak mümkün. Bu noktada hem telefonda hem de saatte WhatsApp’ın 2.23.10.10+ sürümünün olması gerektiğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER