Teknoloji

WhatsApp üçüncü taraf Android uygulamalarını engelliyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama

whatsapp-logo-130613

Android’in açık yapısından ötürü zararlı yazılımlar için daha uygun bir platform olduğunu belirten güvenlik uzmanları, kullanıcılara Google Play Store dışında bir yerden uygulama indirmemelerini sürekli olarak tavsiye ediyor. Google Play Store dışından yüklenen uygulamalar, kullanıcıları ciddi güvenlik açıklarıyla karşı karşıya bırakabiliyor.

Google Play Store dışından yüklenen uygulamaların yol açtığı sorunlara ilişkin son örnek ise WhatsApp Plus’tan geldi. WhatsApp Messenger için bir vekil uygulama olarak tasarlanan WhatsApp Plus’ı indiren kullanıcılar, kısa süre içinde 24 saatlik engellemelerle karşı karşıya kaldı. Ancak engelin temel nedeni kullanıcılar değil, WhatsApp Plus oldu.

WhatsApp’ın web sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde WhatsApp Plus’ın WhatsApp Messenger ile hiçbir bağlantısının bulunmadığı açık bir şekilde ifade edilirken, şirketin söz konusu uygulamayı kullananlara bir güvenlik garantisi veremeyeceği belirtildi ve kullanıcılardan WhatsApp Plus’ı silmeleri istendi. WhatsApp Plus’ın Google Play Store’da yer almadığını ve dışarıdan yüklenebildiğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

WhatsApp Messenger’ı sıkıntısız biçimde kullanmak isteyenlerin resmi olmayan üçüncü taraf uygulamalar yerine Google Play Store’daki resmi WhatsApp Android uygulamasını indirmeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER