Teknoloji

WhatsApp Topluluklar özelliği üstünde çalışıyor

whatsapp hd video

WhatsApp, Topluluklar adını taşıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu özelliğin ilk izleri geçtiğimiz ay XDA Developers sitesi tarafından ortaya çıkarılmıştı. WABetaInfo sitesi de benzer bulguları paylaştı.

WABetaInfo’nun haberine göre, Topluluklar özelliği grup yöneticilerine gruplar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlayacak. Sunulacağı söylenen imkanlar arasında grup içinde grup oluşturmak da bulunuyor. Bunun Discord topluluklarındaki kanal düzenlemesine benzer bir yapı oluşturduğu söylenebilir.

Yöneticiler, Topluluk Daveti Bağlantısı ile yeni kullanıcıları topluluklara davet edebilecek ve sonrasında diğer üyelerle mesajlaşmaya başlayacak. Bu sohbetlerin nasıl görüneceği bilinmese de; WABetaInfo sitesine göre, yine uçtan uca şifrelenecek.

Topluluklar, standart WhatsApp sohbetlerinden tasarımıyla da ayrılacak gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, topluluk ikonları köşeleri yuvarlatılmış kareler olacak. WhatsApp söz konusu formatı geçtiğimiz ay kazara aktif hâle getirmiş, daha sonrasında tekrar iptal etmişti. Topluluklar’ın ne zaman kullanıcılarla buluşacağı belirsizliğini koruyor.

whatsapp topluluklarWhatsApp Topluluklar özelliğiyle Telegram ve Signal gibi rakip mesajlaşma uygulamalarıyla arasındaki bir farkı da kapatmış olacak. WhatsApp’ın yılın başlarında duyurduğu gizlilik politikasına yönelik tepkiler de Telegram ve Signal’e kullanıcı olarak geri dönmüştü. Buna ek olarak, geçtiğimiz ay Facebook (Meta) şebekesindeki tüm uygulamalara erişimin kesintiye uğraması da Telegram’a yeni kullanıcılar kazandırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER