Manşetler

WhatsApp Topluluklar ile ortak grupları bir araya getirecek

whatsapp topluluklar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp bir süredir Topluluklar özelliği üstünde çalışıyordu. Şirket söz konusu özelliğin resmi duyurusunu nihayet yaptı. WhatsApp’ın çatı şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Topluluklar güncellemesinin mesajlaşma uygulaması için ciddi bir evrim niteliği taşıdığını belirtti.

Topluluklar ile kullanıcılar farklı grup sohbetlerini aynı şemsiye altında ve bu gruplara uyan bir yapı içinde birleştirebilecek. WhatsApp’tan verilen bilgiye göre, kullanıcılar bu özellik sayesinde bir topluluğa gönderilen güncellemeleri alabilecek ve önemli buldukları konular için küçük tartışma grupları oluşturabilecek.

WhatsApp bu grupların nasıl oluşturulacağı konusunda net bilgiler vermedi. Ancak şirketten yapılan açıklamada, temel amacın birbirleriyle bağlantılı gruplara iletişim için mevcut sohbet özelliklerinden daha fazla imkan sağlamak olduğu belirtildi.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ise bu yeni özelliğin hem WhatsApp hem de Meta için büyük bir değişim anlamına geldiğini belirtti. Zuckerberg’in Facebook hesabındaki paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Sosyal akışlar internetin arkasındaki basit teknolojiyi aldı ve herkesin internette aradığı kişi ve içerikleri bulmasını kolaylaştırdı. Topluluk mesajlaşmasının da buna benzer bir etki yaratacağına ve bire bir mesajlaşmadaki temel protokolleri daha geniş bir kapsama yayarak iletişimi kolaylaştıracağına inanıyorum.”

WhatsApp Topluluklar özelliğini bu yıl içinde kullanıma sunacak. İlk etapta belli ülkelerde kullanıma açılacak olan özellik, daha sonrasında tüm dünyaya yayılacak.

İLGİLİ HABERLER