Teknoloji

WhatsApp sohbet yedekleri Google Drive alanlarını küçültmeyecek

whatsapp koyu renk modu

whatsapp sohbet yedekleriWhatsApp ve Google, 1 milyardan fazla WhatsApp kullanıcısını sevindirecek bir işbirliğine imza attı. WhatsApp sohbet yedekleri, kasım ayından itibaren Google Drive’daki depolama alanı hakkından götürmeyecek.

Şimdiye kadar Google Drive üzerinde yedeklenen WhatsApp sohbetleri, kullanıcılara ayrılan depolama alanı kapasitesini kullanıyordu. Ancak WhatsApp ve Google arasındaki anlaşma sayesinde bundan böyle WhatsApp kullanıcıları alan kaybetme korkusu yaşamadan sohbetlerini Google Drive üzerinde yedekleyebilecek. Bunun sohbet belgelerini düzenli biçimde yedeklemeyi tercih eden kullanıcılar için mutluluk verici bir değişiklik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

WhatsApp mesajlarını kendi sunucularında yedekleyen mesajlaşma servislerinden daha farklı bir yaklaşım izliyor. Kullanıcıların mesajlarını başka bir şirkete ait depolama servisinde yedeklemesini isteyen şirket, telefonlar arasında eş zamanlamayı bu yolla yapıyor. iPhone’lar için iCloud’ı kullanan WhatsApp, Android içinse Google Drive ile çalışıyor.

WhatsApp sohbet yedekleri konusunda Android kullanıcılarını rahatlatacak bir hamle yaparken, unutulan yüklerden de kurtulmayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, kasım ayında gerçekleştirilecek güncellemede bir yılı aşkın süredir güncellenmeyen yedeklerin de kasım ayı itibarıyla silineceği ifade edildi. WhatsApp sohbet yedeği alacak kullanıcılarına bu işlemi kablosuz bir ağa bağlıyken yapmalarını önerdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER