Teknoloji

WhatsApp sohbet geçmişlerini Telegram’a kolaylıkla aktarabilirsiniz

telegram ios

Telegram, sohbet geçmişinizi WhatsApp’tan içe aktarma özelliğini ekledi. Bu, mesajlaşma hizmetinizi değiştirmek istediğiniz takdirde geçmiş konuşmalarınızı kaybetmeyeceğiniz anlamına geliyor. iOS uygulamasına gelen bu özellik, uygulamanın çarşamba günü yayınlanan 7.4 sürümüyle birlikte geldi.

Daha sonra Telegram, bu özelliğin Android için de mevcut olduğunu duyurdu. Telegram’ın iOS uygulamasının değişiklik günlüğüne göre WhatsApp’ın yanı sıra Line ve KakaoTalk’tan sohbet geçmişleri de içe aktarılabilir. Her WhatsApp kullanıcısının bir Telegram hesabı olduğu sürece, iOS’te sohbetleri WhatsApp’tan Telegram’ın en son sürümüne (7.4.1) aktarmak mümkün oluyor.

Özelliğin eklenmesi, tam da Telegram’ın kullanıcı sayısında büyük artışları haber verdiği bir zamanda geldi. Hizmet şu anda dünya çapında 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Bunun nedeni ise Facebook’un sahip olduğu WhatsApp mesajlaşma uygulamasıyla ilgili gizlilik endişelerine yol açan yeni gizlilik politikası. WhatsApp, daha sonra yeni politikanın uygulanmasını geciktirdi ve tüketici sohbetlerinin veya profil verilerinin güvenliğini etkilemeyeceği konusunda ısrar ediyor. WhatsApp’tan Telegram’a giden kullanıcılar için sohbet geçmişlerini yanlarında taşıyabilmek, geçiş yapmak için daha az engel anlamına geliyor.

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram’a nasıl aktarılır?

İçe aktarma işlemi sohbet bazında çalışıyor, ancak en azından WhatsApp ile hem bireysel hem de grup görüşmeleri için çalışıyor gibi görünüyor. iOS’te Facebook’un mesajlaşma hizmetinden bir sohbeti içe aktarmak için ilgili sohbeti açın ve bilgi ekranını açmak için sohbetin üst kısmından grup veya kişi adına dokunun. Oradan, “Sohbeti Dışa Aktar” seçeneğiyle Telegram’ı seçenekler arasında göreceğiniz iOS Paylaşım Sayfası açılır. Daha sonra, mesajları içe aktarmak için bir Telegram sohbeti seçin.

Bu arada Android’de Telegram, WhatsApp’ın “Sohbeti Dışa Aktar” seçeneğinin sohbetin sağ üst köşesindeki üç nokta düğmesine dokunup ardından “Daha Fazla”yı seçerek bulunabileceğini belirtiyor.

Sohbetlere aktarılan tüm mesajların üzerinde, başlangıçta ne zaman gönderildiklerini ve Telegram’a ne zaman aktarıldıklarını belirten küçük bir “İçe Aktarıldı” etiketi bulunur. Mesajlar tüm sohbet katılımcıları tarafından görülebilir. WhatsApp sohbet geçmişlerini resimleri ile veya resimleri olmadan içe aktarma seçeneğiniz vardır. İçe aktarılan iletiler, başlangıçta gönderildikleri sırayla değil, içe aktarıldıkları sırada görünür.

Telegram’ın içe aktarılan sohbet geçmişleri desteği, mesajlaşma hizmeti için ses düzeylerini bireysel sesli sohbet katılımcıları için ayarlayabilme ya da ünlü kişi veya kuruluşların kimliğine bürünmeye çalışan “sahte grupları veya kanalları” bildirme gibi bir dizi diğer kalite iyileştirmeleriyle birlikte geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER