Manşetler

WhatsApp sesli mesaj özelliğini yeni araçlarla geliştiriyor

whatsapp sesli mesaj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp sesli mesaj özelliğini geliştirmek için önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşturacağı yeni araçları duyurdu. Bunlar arasında başka sohbetlerdeki mesajları okurken bir mesajı dinlemek ve mesajları 1,5 ya da 2 kat daha hızlı şekilde oynatabilmek bulunuyor.

Mesaj kaydetme deneyimi de WhatsApp’ın iyileştirdikleri arasında bulunuyor. WhatsApp artık kaydı durdurmaya ve yeniden başlatmaya izin verecek. Böylelikle artık mesajlarda uzun sessizliklerin olması engellenebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar kaydettikleri mesajları göndermeden önce dinleyebilecek.

WhatsApp’ta küçük bir estetik değişiklik olduğunu da söylemek gerekiyor. Artık mesajlar oynatılırken düz bir çizgi yerine orijinal mesajın ses dalgası görülecek. Buna ek olarak, WhatsApp mesajın durdurulduğu yeri hatırlayacak. Yani mesaj tekrar dinlenirken başa dönmeye gerek kalmayacak.

WhatsApp kullanıcılarının günde ortalama 7 milyar sesli mesaj gönderdiğini açıkladı. Dolayısıyla bu yeni araçların kullanıcılar tarafından sevinçle karşılanacağını tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER