Teknoloji

WhatsApp şimdi sesli mesajı göndermeden önce önizleme imkanı veriyor

whatsapp resim içinde resim modu

WhatsApp kısa süre önce sesli mesajlar için bir önizleme özelliği yayınladı. Bu, başıboş konuşmalarınızın başkalarına göndermeden önce belli belirsiz bir anlam ifade edip etmediğini kontrol etmenize izin veriyordu. Meta’ya ait mesajlaşma hizmeti, özelliğin son haftalarda yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu ve artık iOS, Android, web ve masaüstü dahil tüm platformlarda kullanılabileceğini söyledi.

Özelliğin yardım sayfasına göre, bir kaydı bitirmek için durdur düğmesine bastıktan sonra sesli mesajı önizleme seçeneği görünür. Daha sonra üçgen oynat ikonu ile ön izlemesini yapabilir, çöp tenekesi ikonu ile silebilir ya da gönder tuşu ile gönderebilirsiniz.

Sesli mesajların önizlemeleri, WhatsApp’ın sesli mesaj özelliğiyle ilgili olarak kullanıma sunulan veya geliştirilmekte olduğu bildirilen yeni güncellemelerin bir parçasıdır. Bu yılın başlarında hizmet, dinleme sırasında sesli notların oynatma hızını ayarlama özelliğini ekledi. Bu, uzun ve düzensiz mesajları hızlı bir şekilde almak için epey kullanışlı olmuştu. WABetaInfo, yakında bir sesli mesaj kaydını duraklatmanın ve devam ettirmenin de mümkün olacağını bildirdi.

Ancak ufukta daha ilginç özellikler olabilir. Eylül ayında WhatsApp, bir sesli mesajı dinlemek yerine bir metin çevirisini okumanıza olanak verebilecek yeni bir sesi metne dönüştürme özelliğinin geliştirmenin ilk aşamalarında olduğunu doğrulamıştı. Ardından ekim ayında WABetaInfo, kullanıcıların diğer WhatsApp sohbetlerine göz atarken sesli notları dinlemelerine olanak tanıyan bir küresel sesli mesaj oynatıcı özelliğinin de işaretlerini bulduğunu bildirmişti.

WhatsApp’ın bu yeni sesli mesaj özelliklerini ne zaman kullanıma sunabileceği konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak bir sesli notu göndermeden önce ön izlemesini yapabilmek iyi bir başlangıç sayılacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER