Teknoloji

WhatsApp sesli görüşmeleri ve grup sohbetleri de şifreleyecek

whatsapp hd fotoğraf gönderme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp

FBI ile Apple arasında sürtüşmenin yaşandığı bu günlerde Facebook’un dünya çapında faaliyet gösteren mesajlaşma servisi Facebook sesli görüşmeleri ve grup sohbetlerini şifrelemeyi planladığı haberi çıktı.

Aslında Facebook da Apple’ın ABD’de FBI ile yaşadıklarının bir benzerini Brezilya’da yaşıyor. Aradaki tek fark devlet yetkililerinin bir kullanıcının WhatsApp verilerine erişebilmek için mahkeme kararını başarılı şekilde almaları. Halbuki Facebook 2014 yılından beri kullanıcılarının tüm mesajlarını şifreliyor, bu nedenle Brezilyalı yetkililerin herhangi bir kullanıcı bilgilerine erişmesi mümkün olmamıştı.

WhatsApp sesli görüşmeleri de uçtan uca şifreleyecek

Guardian’ın haberine göre WhatsApp şimdi kullanıcıların uygulama üzerinden gerçekleştirdiği tüm sesli görüşmeleri ve grup görüşmelerini uçtan uca şifrelemeyi planlıyor. Bunun, Brezilya’nın Facebook’un Latin Amerika’da görevli bir yöneticisini, WhatsApp ile ilgili olarak mahkeme tarafından verilmesi emredilen bilgileri sağlamaması nedeniyle tutuklamasına bir cevap olduğu düşünülüyor.

İnternete bağlı cihazlar ve uygulamaların gizliliği ve güvenliğiyle ilgili olarak çıkan tartışmalar ve yaşanan olayların ardından kullanıcılar gizlilik konusunda daha bilinçli olmaya başladı. Anında mesajlaşma servisi de şifrelemenin kapsamını genişleterek kullanıcıları gizlilik ve güvenlik konusunda daha rahat hissettirmek istiyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER