Manşetler

WhatsApp ile yılın ikinci çeyreğinden itibaren sesli görüşme gerçekleştirilebilecek

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un geçtiğimiz hafta 16 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklağı WhatsApp Messenger, yılın ikinci çeyreğinden itibaren iOS ve Android uygulamaları üzerinden sesli görüşme desteği sunmaya hazırlanıyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Jan Koum öncelikli olarak iPhone ve Android uygulamalarında sesli görüşme desteği sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, Windows Phone ve BlackBerry uygulamalarına bu desteğin daha sonra ekleneceğini dile getirdi.

whatsapp-logo-130613

Rusya’da büyüyen Koum, çocukluğunda evlerinde bir telefon olduğunu, ancak komşularının çoğunda telefon olmadığı için kendi telefonlarının paylaşılan bir kaynağa dönüşütüğünü ifade etti. Koum WhatsApp’a sesli görüşme desteği ekleyerek insanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar sevdiklerinin seslerini duymasına yardımcı olmayı istediklerini sözlerine ekledi.

Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan Koum, sesli görüşmeyi WhatsApp’ın insanları birbirine bağlama misyonunun bir sonraki adımı olarak tanımladı. WhatsApp CEO’su sesli görüşmelerin son derece yüksek bir ses kalitesine sahip olacağının altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> The Guardian

İLGİLİ HABERLER