Teknoloji

WhatsApp sesli aramalar için yeni bir tasarım sunacak

whatsapp kişi engelleme

2021 yılı sona ererken WhatsApp, yeni güncellemelerle yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Business Beta kapsamında test edilen hızlı yanıtlar için yeni bir kestirmenin yanında, Meta’nın sahibi olduğu şirket birkaç yenilik üzerinde daha çalışıyor.

WhatsApp şu anda sesli aramalar için yeni bir kullanıcı arayüzünü test ediyor. Yenilenen tasarım, hem Android hem de iOS için gelecekteki bir beta sürümünde gelmiş olacaktır. Bu arada WABetaInfo, mevcut ve beklenen sürümün yan yana hâlde karşılaştırılmasını sağlayan bir görüntü yayınladı.

Fotoğraflar, yeni versiyonun daha iyi renk tonlarıyla sade bir kullanım hissi vereceğini gösteriyor. Güncellemeyle birlikte, grup aramaları yapılırken daha iyi bir görünüm sunulacağı iddia ediliyor. Bu yeni arayüz şu anda iOS için WhatsApp beta sürümünde mevcuttur ve yakında Android beta sürümüne de gelecektir.

2021 WhatsApp için yeniliklerle geçti

Bu yıl WhatsApp, kullanıcıların aramalar başladıktan sonra bile onlara katılmasına izin veren değişiklikler yapıyor. Kullanıcılar, Dokun ve katıl simgesinin bulunduğu Aramalar sekmesini kolayca açabilirler. Daha sonra aramayı aldıkları gruptan grup aramasına katılabilirler. Ayrıca şirket, uçtan uca şifreleme için yeni bir görsel özellik geliştirmeye başladı. WhatsApp’taki tüm aramalar ve sohbetler zaten uçtan uca şifrelenmiş olsa da şirket, durum güncellemeleri, sohbetler ve aramalara şifreleme göstergeleri ekleyerek bunu bir adım daha ileri götürüyor. Bu değişiklik de şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor.

Öte yandan mesajlaşma devi, mesajların silinmesine yönelik zaman sınırını değiştirmek için de çalışıyor. Bununla ilgili büyük bir geliştirmenin yapıldığına dair haberler geliyor. WhatsApp, yakında yöneticilere bir grup sohbetindeki mesajları silme yetkisi verebilir. Bu, kullanıcıların taciz edilmesini ve kötüye kullanılmasını önlemek için yararlı bir özellik olacaktır. Bu özellik kullanıma girdikten sonra, grup yöneticisi bir sohbet mesajını sildiğinde WhatsApp, “Bu, bir yönetici tarafından silindi” şeklinde uyarı gösterecek. Ve mesajı kimin sildiğini belirtecek. Bu özellik muhtemelen 2022’nin başlarında beta test aşamasına gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER