Manşetler

WhatsApp’ın sesli arama özelliğine ait ekran görüntüleri ortaya çıktı

whatsapp iki faktörlü doğrulama

whatsapp-logo-130613

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma platformları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi’nde sesli arama özelliği üstünde çalıştığını açıklayan şirketin bu yıl içinde söz konusu desteği kullanıma sunması bekleniyor. Bu konuda kesin bir tarih verilmese de, Reddit üzerinde paylaşılan bazı ekran görüntüleri beklenen günün yakında gelebileceğini gösteriyor. Ekran görüntülerinde sesli arama arayüzü WhatsApp Android uygulamasında görülüyor.

Whatsapp-sesli-arama-020215-1

Uygulamanın ana ekranının üst kısmına yerleştirilen üç sekme WhatsApp’ın temel bölümlerini temsil ediyor. Sohbetler sekmesinde WhatsApp’ın özünü oluşturan yazılı sohbetler bulunurken, kişiler sekmesi telefon defterinde WhatsApp kullanan kişilerin listesini gösteriyor. Bu ekibe yeni dahil olan aramalar sekmesindeyse kullanıcılara WhatsApp aracılığıyla nasıl sesli arama gerçekleştirecekleri anlatılıyor. Sızan görüntülere bakıldığında akıllı telefonunda benzer sesli arama uygulamalarını kullananların WhatsApp’ın yeni özelliğini pek fazla yadırgamayacağı izlenimi oluşuyor.

Whatsapp-sesli-arama-020215-2

Ekran görüntülerini paylaşan pradnesh07 rumuzlu Reddit kullanıcısı, WhatsApp’ın sesli arama özelliğinin bir tür davetiye sistemiyle dağıtılacağını öne sürdü. Uygulamasında sesli arama özelliği bulunan bir WhatsApp kullanıcısının kilidi kaldırmak adına başka bir kişiyi araması gerektiği belirtilirken, söz konusu kullanıcının sesli arama özelliğinin kilidini nasıl kaldırdığı bilinmiyor. pradnesh07 WhatsApp’ın sesli arama özelliğinin şu an için sadece Android 5.0 Lollipop yüklü Nexus 5’lerde çalıştığını belirtmeyi ihmal etmedi.

Whatsapp-sesli-arama-020215-3

WhatsApp’ın sesli arama özelliğini Hindistan için düzenleyeceği bir kampanyayla devreye sokabileceği ve özelliğin ilk etapta belli bölgelerde kullanımda olabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER