Teknoloji

WhatsApp Meta’nın sanal gerçeklik başlıklarına geliyor

whatsapp kanallar

WhatsApp Android uygulamasının en yeni beta sürümü, ilgi çekici bir özelliğin sinyalini veriyor. Yakında kullanıcıların Meta’nın Quest serisi sanal gerçeklik başlıklarında kullanması da mümkün hâle gelecek. Bu hazırlığı WABetaInfo sitesi ortaya çıkardı.

WABetaInfo’nun haberine göre, Meta hâlihazırda kullanıcıların hesaplarını sanal gerçeklik başlıklarında kullanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre önce Quest 3 sanal gerçeklik başlığını duyuran şirket, yeni başlığını Apple Vision Pro’nun karşısında daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak konumlandırıyor.

Sanal gerçeklik başlıkları sahibi, WhatsApp entegrasyonunu uzun süredir bekliyor. Ancak bu doğrultuda daha önce yapılan girişimlerden istenen sonuç alınamamıştı. Ancak son sızıntı, Meta’nın bu isteği yerine getirmek için kolları sıvadığını gösteriyor.

whatsapp meta quest

Mevcut hesaplar ile VR cihazları arasındaki bağlantının nasıl kurulacağına, uyumluluk bilgilerine ve güvenli iletişim için uçtan uca şifrelemenin sürdürülmesine ilişkin ayrıntılar da dahil olmak üzere, bu gelişmeyle ilgili olarak hâlâ belirsizliğini koruyan birkaç nokta bulunuyor.

WhatsApp başka özellikler üstünde de çalışıyor

Özellik henüz geliştirme aşamasında olduğu için henüz WhatsApp’ı Meta Quest’e bağlamak mümkün olmuyor. Bu özelliğin gelecek sürümlerde test edilmesi amacıyla daha geniş kitlelere açılması öngörülüyor. Bu noktada popüler haberleşme servisinin video görüşmelerde ekran paylaşımı, yüksek kaliteli fotoğraf paylaşımı, yeni emoji klavyesi ve kişiselleştirme seçenekleri gibi özellikler üstünde çalıştığını hatırlatmakta da fayda var.

İLGİLİ HABERLER