Teknoloji

WhatsApp ödeme servisi Brezilya’da yeniden faaliyette

whatsapp ödeme servisi

WhatsApp ödeme servisi geçtiğimiz yılın haziran ayında Brezilya’da kullanıma sunulmuştu. Ancak Brezilya Merkez Bankası’nın yasak kararı nedeniyle sistemin ömrü kısa ömürlü olmuştu. WhatsApp’ın sistemi, neredeyse bir yıl aradan sonra Brezilya’da yeniden faaliyete geçti.

Konuyla ilgili açıklamayı WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Brezilya’da yayınlanan bir video aracılığıyla yaptı. Ödeme bilgilerinin WhatsApp’a eklenmesi konusunda bilgi veren Zuckerberg, bu sistemin Facebook ve Instagram’da da kullanılabileceğini belirtti.

Facebook Finans’ın yöneticisi David Markus, WhatsApp ödeme servisinin yeniden faaliyete geçiş sürecinin kademeli biçimde yürütüleceğini dile getirdi. Servisin promosyonu için çalışmalara yeniden başlayan WhatsApp, servisin temelinde yer alan Facebook Pay sisteminin Brezilya Merkez Bankası tarafından onaylandığının da altını çiziyor.

Brezilya Merkez Bankası, WhatsApp ödeme sistemini pazardaki rekabete dair endişeleri nedeniyle askıya almıştı. Yapılan açıklamada servisin kurallara ve düzenlemelere uygunluğunun mercek altına alınacağı belirtilmişti. Facebook ise sistemi faaliyete geçirmeden önce gerekli temaslarda bulunduğunu savunmuştu.

WhatsApp ödeme servisi ve temelinde bulunan Facebook Pay sistemi, geçtiğimiz mart ayının sonlarında Brezilya tarafından onaylanmıştı. Onayın ardından servisi yeniden faaliyete geçiren WhatsApp, Brezilya’da bankalarla iş birliğine giderek bankamatik ve kombo kartlar ile ödeme kartları çıkarmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER