Eğlence

WhatsApp’tan Netflix kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yenilik

whatsapp web

WhatsApp‘ın iOS uygulamasını kullananlar, henüz duyurusu resmi olarak yapılmayan bir özellikten yararlanmaya başladı. WhatsApp aracılığıyla paylaşılan Netflix fragmanları, WhatsApp’tan çıkmadan uygulama içinde açılan pencerede izlenebilecek.

Resim içinde resim modunda oynatma özelliğinin şu an için tüm kullanıcılara açılmadığı ve dağıtımının kademeli olarak gerçekleştiği belirtiliyor. Teknoblog ofisinde yaptığımız testlerde, bu özelliğin Türkiye’deki dağıtımının da başladığını gördük. Özelliğin kapsama alanının sadece fragmanlarla sınırlı olduğunu ve dizi ya da filmlerin tamamını kapsamadığını belirtmekte fayda var.

WhatsApp Netflix entegrasyonunu Android’e taşımış değil

WhatsApp; YouTube, Facebook ve Instagram videolarında resim içinde resim moduyla oynatma özelliğini çok uzun bir süredir sunuyor. Bu özellik sayesinde söz konusu uygulamalardan gönderilen videolar WhatsApp’tan çıkmadan izlenebiliyor.

Netflix’in de bu listeye eklenmesinin WhatsApp’ın sunduğu deneyimi geliştiren bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir.

WhatsApp’ın Android uygulamasını kullananlar, Netflix entegrasyonundan şimdilik yararlanamıyor gibi görünüyor. Bu özellikle ilgili olarak WhatsApp’tan veya Netflix’ten konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER