İpucu

WhatsApp’ta mevcut konum paylaşımı nasıl yapılır? – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp’ın iPhone veya Android versiyonunu kullananlar geçtiğimiz günlerde sunulmaya başlanan bir güncellemeyle mevcut konumlarını sohbet içinde anlık olarak paylaşma imkanına kavuştu.

Böylelikle WhatsApp’ta bir kişiyle veya bir grup içinde sohbet ederken, mevcut konumunuzu belirli bir süre boyunca paylaşabilirsiniz. Siz konumunuzu değiştirdikçe, karşı taraftakiler de bu değişiklikleri takip etme imkanına kavuşuyor.

WhatsApp’ta mevcut konum paylaşımı nasıl yapılır?

Bir kişi veya grupta sohbet ederken, alt kısımda bulunan ekle ikonuna tıklatın. Açılan seçenekler arasından Konum’u seçin. Açılan Konum gönder başlıklı sayfada Mevcut Konumu Paylaş şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Eğer görmüyorsanız, birkaç gün veya hafta bekleyin. WhatsApp bu güncellemeyi sunucu tarafında yaptığı için kullanıcılara kademeli olarak sunuyor.

Mevcut Konumu Paylaş seçeneğine tıklattıktan sonra paylaşmak istediğiniz süreyi seçin. 15 dakika, 1 saat ya da 8 saatlik seçenekler arasında seçim yapabilirsiniz. Eğer isterseniz, bu paylaşıma bir yorum da ekleyebilirsiniz.

Konum paylaşımını başlattıktan sonra alıcı taraf veya taraflarda sizin konum paylaştığınıza yönelik bir paylaşım görünecektir. Buna tıklattığınızda ise harita uygulaması açılacak ve konumunuz anlık olarak bu harita üstünde gösterilecek.

Konum paylaşımı belirlediğiniz süre sonunda otomatik olarak duracaktır. Bunun yanı sıra paylaşım mesajının hemen altında bulunan Paylaşımı Durdur bağlantısını tıklatarak da mevcut konum paylaşımını belirlediğiniz zamandan önce durdurabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER