Manşetler

WhatsApp Messenger 400 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

whatsapp iki faktörlü doğrulama

Mobil cihaz kullanıcıları arasında bir hayli popüler olan, onların yazılı mesaj, fotoğraf, video veya sesli mesaj göndermelerini mobil işletim sisteminden bağımsız hâle getiren WhatsApp, blogunda yayınladığı bir yazıyla 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.

whatsapp-logo-130613

Açıklanan bu rakam WhatsApp Messenger servisine kayıtlı olan kullanıcıları değil, bu servisi aktif bir şekilde kullananları gösteriyor. Böylelikle WhatsApp dünya çapında akıllı telefonlara özel en popüler çapraz platform mesajlaşma servisi olma unvanını elde ediyor.

WhatsApp geçtiğimiz ağustosta 300 milyon, geçen ekim ayında 350 milyon aktif kullanıcı sayısına eriştiğini açıklamıştı. Ayrıca mesajlaşma servisi geçtiğimiz temmuzda Twitter hesabından geçtiği bir duyuruyla 27 milyar mesajın sadece 24 saat içinde iletildiini açıklamıştı. Bir karşılaştırma yapacak olursak, Twitter’ın 233 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

WhatsApp CEO’su Jan Koum, mühendis ekibinin mesajlaşmayı hızlı, basit ve kişiye özel hâle getirmesi durumunda, insanlardan sinir bozucu reklamlardan, oyun tanıtımlarından veya diğer birçok mesajlaşma uygulamasıyla gelen dikkat dağıtıcı özelliklerden arındırılmış servis için doğrudan para isteyebileceklerini düşündüklerini kaydetti.

Ayrıca Koum yazısında bazı kullanıcı hikayelerine yer verdi. Örneğin, Uganda’da bir yardım kuruluşunda çalışan İngiliz kadın, ekibinin yardımda bulundukları çocuklara ait fotoğrafların, videoların ve günlük raporların gönderimi için WhatsApp kullandığını Koum’a söylemiş.

WhatsApp Messenger mesaj alıp göndermek için 3G veya Wi-Fi bağlantısı kullanıyor. Bağlantı ücreti dışında her bir mesajın gönderimi için ek ücret ödemek gerekmiyor. İlk yıl kullanımından ücret alınmayan WhatsApp Messenger için daha sonraki yıllarda kullanıma devam edilmesi için 99 sent yıllık ücret alınıyor.

İlgili >> WhatsApp Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER