Manşetler

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği üstünde çalışıyor

whatsapp kişi engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en popüler haberleşme araçlarından biri olan WhatsApp, kullanıcılarına geniş sayılabilecek bir özellik yelpazesi sunuyor. Kaybolan mesajlar, çevrimiçi olma durumunu saklayabilme ve gönderilen bir mesajı silebilme gibi özelliklerin yanılarına yenilerinin eklenmesi için de sürekli bir çalışma hâli mevcut. Bu doğrultuda kullanıcıları sevindirecek başka bir özellik de yolda gibi görünüyor. WhatsApp mesaj düzenleme özelliği üstünde çalışıyor.

Henüz bu konuda yapılmış resmi bir açıklama veya paylaşım yok. Ancak WABetaInfo sitesi, WhatsApp Android uygulamasının 2.22.20.12 numaralı beta sürümünde mesaj düzenleme özelliğinin geliştirildiğine dair işaretler keşfetti.

Habere göre, WhatsApp kullanıcılarının düzenlenen bir mesajın son hâlini görmeleri için uygulamanın en güncel sürümünü indirmesi gerekiyor. Gönderilen mesajı düzenleme konusunda bir zaman sınırının olup olmadığı ise bilinmiyor.

whatsapp mesaj düzenlemeWhatsApp gönderilen bir mesajı silme imkanını sunduğunda bunun yapılabilmesi için oldukça net bir zaman sınırlaması koymuştu. İlk başta gönderilen bir mesajın 1 saat 13 dakika 8 saniye içinde silinmesi gerekiyordu. Daha sonrasında bu durum değişse de, mesaj düzenlemek için de benzer bir uygulamaya gidilmesi muhtemel görünüyor.

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği konusunda daha önce de belirttiğimiz gibi resmi bir bilgi vermiş değil. Dolayısıyla şimdiden net bir şey söylemek oldukça zor. Ancak Apple’ın iOS 16 ile birlikte iMessage’a mesaj düzenleme özelliği getirdiğini düşünce WhatsApp’ın da bu yönde çalışmaya başlaması şaşırtıcı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER