Teknoloji

WhatsApp mesaj düzenleme özelliğini iPhone uygulamasında test ediyor

whatsapp mesaj düzenleme

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği üstünde çalışmaya geçtiğimiz yıl başlamıştı. Bu özellik daha önce WhatsApp Android uygulamasının beta sürümünde sunulmuş, ancak daha sonra konuyla ilgili bir açıklama gelmemişti. Yeni bir habere göre, WhatsApp şimdi de iPhone uygulamasında söz konusu özelliği test ediyor.

WhatsApp iPhone uygulamasının en yeni beta sürümünde mesaj düzenleme özelliği küçük bir kullanıcı grubu tarafından test ediliyor. Özelliğin Android için hazırlanan beta sürümündekine benzer şekilde işlediği belirtiliyor. Kullanıcılar parmaklarını mesajın üstüne basılı tutup “düzenle” butonuna dokunarak düzenleme sürecini başlatabiliyor.

Mesaj düzenleme özelliğini iMessage ve Telegram gibi servislerde bulmak mümkün. WhatsApp’ta bu özellik Telegram’dakinden farklı şekilde sınırlı şekilde işleyecek. Kullanıcılara mesajları düzenlemek için 15 dakika süre verilecek. 15 dakikadan sonra mesaj düzenlemek mümkün olmayacak. iMessage’ın da mesaj düzenleme için 15 dakikalık bir süre sınırı uyguladığını belirtmekte fayda var.

iMessage düzenlenmiş mesajların altında mesajların eski versiyonlarını gösteriyor. WhatsApp’ta ise sadece “Düzenlenmiş” etiketini görülüyor. Bu açıdan da WhatsApp’ın uygulaması Telegram’ınkine biraz daha benziyor. Bu özelliğin resim, video ve belge altlarına eklenen açıklamalar için geçerli olmadığını belirtmekte fayda var.

WhatsApp mesaj düzenleme özelliğini ne zaman kullanıma sunacak?

WhatsApp mesaj düzenleme özelliğini ne zaman tüm kullanıcılarına açacağı konusunda şimdilik bir bilgi vermiş değil. Ancak özelliğin iPhone’da da test edilmeye başlaması, bunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER