Teknoloji

WhatsApp masaüstü uygulamasını Mac ve Windows için yayınladı

whatsapp masaustuWhatsApp, 2015’in başlarında mesajlaşma hizmetlerini web tarayıcılarına taşımıştı. Facebook’un sahibi olduğu haberleşme platformu, şimdi de Mac ve Windows için hazırladığı masaüstü uygulamasını yayınladı. WhatsApp masaüstü uygulamasını yükleyebilmek için Windows 8 veya üstü bir Windows sürümünü ya da Mac OS X 10.9 (Mavericks) veya üstü bir OS X sürümünü kullanmak gerekiyor.

Masaüstü uygulaması, WhatsApp’n iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone ve Web uygulamalarından oluşan kadrosunu biraz daha güçlendirmiş olacak. Şirketten yapılan açıklamada, WhatsApp masaüstü uygulamasının da tıpkı WhatsApp Web gibi bir eklenti mantığında çalıştığı ve mobil cihazdaki sohbetleri bilgisayar ekranına yansıttığı belirtildi. Yani uygulamayı kullanabilmek için yine akıllı telefonu bilgisayara yakın bir yerde tutmak gerekecek.

Masaüstü uygulamasına giriş yapabilmek için WhatsApp mobil uygulamasını kullanarak ekranda beliren QR kodunu taramak gerekiyor. Girişin yapılmasının ardından tüm sohbetler masaüstü uygulamasına yükleniyor.

WhatsApp’a erişilebilecek araçların sayısının artması, platformun hali hazırda 1 milyarın üstünde olan kullanıcı sayısını daha da yukarıya taşıyabilecek bir adım niteliği taşıyor. Masaüstü uygulamasının varlığıyla birlikte WhatsApp’ı tüm gün açık tutmanın da kolaylaştığını belirtmekte fayda var. Uygulama WhatsApp’ın web sitesi aracılığıyla indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER