Teknoloji

WhatsApp kurucusu ve CEO’su tarihlerindeki en uzun kesinti için özür diledi

whatsapp iki faktörlü doğrulama

Geçtiğimiz hafta içinde Facebook tarafından 16 milyar dolar karşılığında satın alındığı duyurulan WhatsApp, bu önemli olayın hemen ardından geçtiğimiz cumartesi günü, Türkiye zamanına göre akşam saatlerinde önemli bir kesinti yaşadı. Servis dört saat boyunca kapalı kaldı, kullanıcılar bu servisten yararlanamadı.

whatsapp-logo-130613

Kesintinin giderilmesinin hemen ardından, WhatsApp’ın kurucusu ve CEO’su Jan Koum özür niteliğinde bir mesaj yayınladı. Koum, kesinti hakkında bazı teknik detaylar ve kesintinin ölçeği hakkında bilgiler verdi.

Yıllar içinde yaşadıkları, tüm kullanıcılarını etkileyen en büyük ve uzun kesintiyle karşılaştıklarını belirten Koum, kesintinin arızalı bir ağ yönlendiricisinden kaynaklandığını ve bunun da WhatsApp sunucularının tümünü etkileyen bir zincirisi başlattığını kaydetti.

Koum ağ yönlendiricisi problemlerinin kaynağı hakkında detaya girmedi, ancak gelen açıklama kesintinin Facebook’un satın alınmasının yarattığı reklam etkisi ve WhatsApp altyapısında buna bağlı olarak artan yükün karşılanamamasıyla bir ilgisinin olmadığını gösteriyor.

Kesintinin uzunluğu dikkate değer, ancak Koum servis sağlayıcılarıyla yeni önlemler alacaklarını ve bu şekilde gelecekteki kesintilerin önüne geçeceklerini vurguladı.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER