Teknoloji

WhatsApp kullanıcıları için yeni özellikler yolda

whatsapp hd video

WhatsApp düzenli olarak güncelleniyor ve güncellemeyle uygulamaya yeni özellikler ekleniyor. Şirketin yeni çizim aracı ve sohbetlerin Android’den iOS’e taşınması için çalışmalar yaptığı biliniyor. Bunlara ek olarak; Topluluklar, mesaj silme süresinin uzatılması ve mesajlar için emojili reaksiyonlar da test edilen özellikler arasında sayılıyor.

WhatsApp’ın mesajların herkesten silinebilmesi için süre sınırını uzatmaya hazırlandığı söyleniyor. Hâlihazırda WhatsApp’ta gönderilen bir mesajın karşı taraftan da silinebilmesi için 1 saat 8 dakika 16 saniyelik süre sınırlaması uygulanıyor. Bu sürenin geçilmesinin ardından mesajın “herkesten silinmesine” izin verilmiyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, mesaj silme süresinin 1 saatten 2 gün 12 saate çıkarılması planlanıyor. Daha önceki haberlerde bu sürenin 1 haftaya yükseltilebileceği belirtilse de, WhatsApp’ın 2 saat 12 dakikada karar kıldığı söyleniyor. Özelliğin testlerinin hâlihazırda sürdüğü haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

WhatsApp’ın iMessage’a benzer şekilde emojili reaksiyon özelliği üzerinde çalıştığı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Tıpkı iMessage’da olduğu gibi, WhatsApp’ta da kullanıcılar kendilerine gelen mesajlara ilk etapta altı farklı emojiyle karşılık verebilecek. Bu emojiler arasında (👍), (❤️) ve (😂) gibi seçenekler bulunuyor. Özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

WhatsApp’ın test ettiği bir diğer özellik olan Topluluklar da geçtiğimiz aylarda görülmüştü. Sızan ekran görüntüsüne göre, kullanıcılar benzer grupları tek bir Topluluk çatısı altında toplayacak ve bu gruplara aynı anda hızlı şekilde mesaj gönderebilecek.

İLGİLİ HABERLER