Teknoloji

WhatsApp koronavirüs ile ilgili yanlış paylaşımlara karşı iki yeni özellik ekliyor

Normal zamanlarda sosyal medya yakın çevredeki insanlarla iletişimde kalma ya da gündemi takip etme işine yarıyor. Ancak bugünlerde işlevi biraz daha artmışa benziyor, çünkü dünya son zamanlarda büyük bir salgınla mücadele ediyor. Bu nedenle sosyal medya veya anlık mesajlaşma uygulamalarını daha sık kullanıyoruz. Bununla birlikte bu ortamlarda gördüğümüz her şeyin kesin doğru olduğuna inanmamamız gerekiyor.

Özellikle de WhatsApp aracılığıyla yayılan bilgi ve materyallere her zaman şüpheyle yaklaşmakta fayda var. WhatsApp da bilgi yayılımı konusunda taşıdığı rolün farkında olmalı ki, herkesin bilgilenmesini sağlayacak ve onların yanlış hikayeleri veya gerçek olmayan söylentileri saptamasına yardımcı olacak iki özellik ekliyor.

İlk özellik Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile sohbet imkanı. Bu bağlantıya tıklatarak DSÖ ile bir WhatsApp sohbeti başlatabilirsiniz. Sohbette her şey otomatikleştirilmiş, ancak salgınla ilgili en son rakamları alabilir veya kendinizi korumanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını okuyabilirsiniz. Ayrıca sık sorulan sorulara verilen cevaplar, haberler ve dahası da bu sohbet ortamında sunuluyor.

İkinci özellik ise kademeli olarak sunuluyor. İletilen metinlerin yanına yeni bir arama ikonu ekleniyor. Bunun daha sonra iletilen fotoğraflar ve videolarda da görünmesi bekleniyor. Ancak bu özellik henüz tüm WhatsApp kullanıcıları için açılmadı. Arama ikonu sayesinde gönderilen bir mesajı Google üzerinde aramanız kolaylaştırılıyor. Mesaj içeriğine bağlı olarak, sizinle paylaşılan metnin veya makalenin doğru olup olmadığını Google üzerinden kolaylıkla aratabilirsiniz. Paylaşılan yazı veya makalenin internet üzerinden güvenilir bir kaynaktan alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz.

DSÖ ile sohbet WhatsApp’ın herhangi bir versiyonuyla çalışıyor. Arama ikonu için daha yeni bir sürüme ihtiyacınız olabilir. Ancak en güncel sürüme sahip olsanız bile, özellik WhatsApp tarafından sunucu tarafından etkinleştiriliyor. Şansınızı daha da artırmak için en son WhatsApp 2.20.96 beta sürümünü APK Mirror‘dan ya da Google Play Store’dan alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER