Teknoloji

WhatsApp kullanıcılarını servisten bir saat mahrum bırakan kesintinin nedeni

whatsapp kesintisi nedeni

Dünya çapında 2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp’ta dün akşam saatlerinde kesinti yaşandı. Haberi yayınladığımız sabah saatlerinde ise herhangi bir sorun kalmamıştı.

Sorunlar Türkiye saatiyle 23.00 sularında yaşanmaya başladı ve WhatsApp kullanıcıları yaklaşık bir saat boyunca servis üzerinden mesaj alıp gönderemedi. WhatsApp uygulamasının açılmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, ancak servisle bağlantı kurma konusunda bazı aksaklıklar ortaya çıktı.

WhatsApp tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “Bugünün erken saatlerinde, WhatsApp sunucularımızda yapılan dahili bir güncelleme, bazı kişilerin mesaj gönderme konusunda sorun yaşamasına neden oldu.” ifadesi yer aldı. “Bu sorunu herkes için hızlı bir şekilde çözdük ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ta ara sıra çeşitli servis kesintileri yaşanıyor, ancak bu kesinti bir yılı aşkın zamandır meydana gelen en büyük kesinti oldu. Geçen yılın başlarında WhatsApp ile birlikte Facebook ve Instagram’da da büyük bir kesinti yaşanmıştı. Servislerin yeniden işler hâle gelmesi iki saat kadar bir zaman almıştı.

Facebook bu yılın başlarında WhatsApp’ın 2 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Bu sayı 2018 ve 2016’da sırasıyla 1.5 milyar ve 1 milyar olarak açıklanmıştı. Sohbet uygulaması Türkiye’de, Avrupa’nın birçok ülkesinde, ayrıca Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde en popüler mesajlaşma uygulaması olma özelliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER