Teknoloji

WhatsApp kapak fotoğrafı özelliğini test ediyor

whatsapp kişi engelleme

Meta’nın sahibi olduğu mesajlaşma servisi WhatsApp için sürekli olarak yeni özellikler test ediliyor. Söz konusu özelliklerden en yenisi, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağları kullananların aşina olduğu türden. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp işletme profilleri için kapak fotoğrafı özelliği test ediliyor.

Haberde özelliğin beta kullanıcılarına açıldığı belirtiliyor. Buna ek olarak, özelliğin ilk etapta WhatsApp Business kullanıcılarına sunulması bekleniyor. WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde İşletme Ayarları bölümüne kamera butonu eklendiği görülüyor. Burada kullanıcıların galerilerinden bir fotoğraf seçmesi veya yeni bir fotoğraf çekmesi mümkün olacak.

İşletmenin WhatsApp hesabını ziyaret eden kullanıcılar, profil fotoğrafı ve durumun yanında kapak fotoğrafını da görebilecek. Özellik şimdilik sadece WhatsApp Business hesapları için geliştiriliyor gibi görünse de, uzun vadede tüm kullanıcılara sunulması sürpriz olmayacaktır.

whatsapp kapak fotoğrafıWhatsApp kapak fotoğrafı özelliği dışında başka yeni özellikler de hazırlıyor. Bunlardan biri de, Topluluklar adını taşıyor. Topluluklar özelliği ile grup yöneticilerine gruplar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunulacak. Söz konusu ekstra kontrol imkanları arasında grup içinde grup oluşturma da bulunuyor. Buna ek olarak; yöneticiler, Topluluk Daveti Bağlantısı ile yeni kullanıcıları topluluklara davet edebilecek ve sonrasında diğer üyelerle mesajlaşmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER