Manşetler

WhatsApp iPhone ve Waze uygulamalarına 3D Touch güncellemesi

whatsapp-iphone-171115

WhatsApp ve Waze iPhone kullanıcılarına sunulan yeni versiyonlarıyla birlikte 3D Touch trenine binen en son uygulamalar arasına katıldı. iPhone kullanıcıları için sunulan WhatsApp Messenger 2.12.11 ve Waze 4.0.1 güncellemeleriyle birlikte, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları bu uygulamalarda çeşitli 3D Touch işlevlerinden yararlanmaya başladılar.

WhatsApp iPhone güncellemesiyle birlikte, mobil platformların dünya çapındaki bir numaralı mesajlaşma uygulamasına 3D Touch desteği getirilmiş oldu. Böylelikle kullanıcılar sohbetler içinde “peek” ve “pop” gibi ekrana hafifçe ve kuvvetlice bastırma hareketlerinin avantajlarından yararlanmaya başladılar.

Buna ek olarak WhatsApp iPhone kullanıcılarına iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’larında daha zengin ön izleme ve paylaşım imkanı sunuyor. Ayarlar menüsü de tamamen yenilendi, daha sade ve modern bir görünüm kazandırıldı. Birtakım yeni ikonlar ve aralarında tüm sohbetlerdeki yıldızlanan mesajları Ayarlar -> Yıldızlanan Mesajlar bölümünden görme imkanı sunan birkaç yeni seçenek de en son WhatsApp iPhone güncellemesiyle birlikte geliyor.

WhatsApp iPhone uygulamasının yanı sıra iOS için Waze uygulaması da 4.0.1 güncellemesini aldı. 4.0 güncellemesiyle birlikte Waze uygulaması kapsamlı bir kullanıcı arayüzü güncellemesinden geçmiş ve birtakım yeni seçenekler kazanmıştı. Google’ın sahibi olduğu uygulamanın Android sürümünün hâlâ 3.9.6.0 sürümünde kalmış olması biraz garip görünüyor.

iPhone tarafına geri dönecek olursak, Waze 4.0.1 güncellemesi iOS tarafında 3D Touch desteği getiriyor. Waze ikonuna hafifçe bastırarak ev, iş, adres arama ve arkadaşa konum gönderme gibi işlevlere hızlı şekilde erişilebiliyor.

Değişiklik kayıtlarında 4.0 versiyonuna göre getirilen bazı iyileştirmelerden de bahsediliyor. Bunların arasında pilde yapılan önemli iyileştirmeler, yeni bir ETA paneli, harita için daha temiz ve sade bir görünüm ve yeniden tasarlanan görsel raporlama menüsü bulunuyor.

WhatsApp iPhone ve Waze uygulamaları iOS tarafında, özellikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta mutlaka bulunması gereken uygulamalar arasında yer alıyor. Geliştiriciler Apple’ın yeni 3D Touch teknolojisine hızlı şekilde uyum sağlıyor. Böylelikle mobil uygulamalarında daha fazla işlevi kolaylıkla ve verimli şekilde sunma fırsatı elde ediliyor. Bu nedenle ilerleyen günlerde ve haftalarda daha fazla iOS uygulamasının iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ekranında sunulan 3D Touch desteğini sunmasını bekleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 3D Touch özelliğini kullanan uygulamalar

İLGİLİ HABERLER