Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulamasında mesaj iletmeye sınırlamalar getiriliyor

whatsapp koyu renk modu

whatsapp iphoneWhatsApp iPhone uygulaması için hazırlanan son güncelleme, yalan haberlerin yayılmasını önlemeye yönelik bir adım niteliğini taşıyor. Söz konusu değişiklikler, şirket tarafından yaklaşık 1 ay önce bir blog yazısıyla duyurulmuştu.

Yayınlanan güncelleme ile WhatsApp kullanıcılarının kendilerine gönderilen bir mesajı başkalarına iletimine sınırlamalar getiriliyor. Birkaç yıl önce kullanıma sunulan özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları, kendilerine gelen veya gönderdikleri bir mesajı aynı anda birkaç sohbete daha iletebiliyordu.

Ancak iPhone uygulaması için yayınlanan güncellemeyle birlikte bir mesajın aynı anda gönderilebildiği sohbet sayısı 5 ile sınırlandırıldı. Buna ek olarak, medya içeriği barındıran mesajların yanında görülen hızlı iletim butonu da kaldırıldı. Bu yeni özellikler, ilk olarak mesaj iletim oranının dünyanın geri kalanından daha fazla olduğu Hindistan’da test edilmişti. Hindistan’da WhatsApp üzerinden yayılan yalan haberler bir linç hareketine de yol açmıştı.

WhatsApp iPhone uygulamasının tüm kullanıcıları için geçerli olan bu değişikliğin platformun yalan haber yayımı problemine çare olup olmayacağı zamanla anlaşılacak. Bu konuda başka çalışmalar da yapan şirket, akademik çevrelerin desteğini aradığını da daha önce duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER