Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulamasında PiP modunun kapsamı genişliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp iphoneWhatsApp iPhone uygulaması için yeni bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme ilk etapta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki kullanıcıların yararlanabileceği özellikler getiriyor. Yakında dünya genelinde kullanıma sunulması planlanan yenilikler arasında PiP (Resim içinde resim) modu öne çıkıyor.

WhatsApp kullanıcıları uzun sayılabilecek bir süredir kendilerine gönderilen YouTube videolarını uygulamadan çıkmadan izleyebiliyordu. Hazırlanan güncelleme ile Facebook ve Instagram’dan gönderilen videoları da WhatsApp’tan çıkmadan izlemek mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar videonun gönderildiği sohbetten başka bir sohbete geçiş yapsalar bile videoları izlemeye devam edebiliyor.

Güncellemenin getirdiği yenilikler sadece bununla sınırlı kalmıyor. Avrupa’da yaşayan WhatsApp kullanıcılarının bundan böyle uygulamaya girebilmek için 16 yaşından büyük olduklarını doğrulamaları gerekecek. Bu özel gereksinim, WhatsApp’ın gizlilik politikasını Avrupa Birliği’nin veri koruma düzenlemelerine uyumlu hâle getirme amacıyla oluşturulmuştu.

WhatsApp’ın iPhone uygulaması için hazırlanan son güncelleme, grup yöneticilerine de bazı ayrıcalıklar kazandırıyor. Örneğin, bir grup yöneticisi dilediği takdirde diğer grup yöneticilerinin elinden bu yetkiyi alabiliyor. Buna ek olarak, yöneticilere grup adını ve resmini değiştirme hakkının kapsamını belirleme imkanı sunuluyor. Yöneticiler diledikleri takdirde bu yetkiyi sadece kendilerine özgü kılabiliyor.

WhatsApp iPhone uygulamasının en yeni güncellemesi, performansı artıracak bazı küçük iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini de beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER