Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulaması ile fotoğraflardan çıkartma yapmak kolaylaşıyor

whatsapp iphone

WhatsApp‘ta çıkartma desteği uzun süredir mevcut ve bu destek çok sayıda kişi tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Ancak bu çıkartmaları oluşturmak pek kolay değil. Bunun için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyuluyor. WhatsApp iPhone uygulamasının en son sürümü ise bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Bu yeni sürüm hâlihazırda App Store’da yerini almış durumda. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar telefonlarındaki fotoğrafları rahatlıkla çıkartmaya dönüştürebiliyor. Ancak bunun için açık bir arayüz olmadığını belirtmek gerekiyor.

WhatsApp bu yeni özelliği iOS 16’nın süjeyi fotoğrafın geri kalanından ayırmayı sağlayan yeni API’si üzerinden sunuyor. Bunun için sürükle-bırak hareketi kullanılıyor. iPhone sahiplerinin WhatsApp’ta çıkartma oluşturmak için şu adımları izlemesi gerekiyor:

  • iPhone’unuzda Fotoğraflar uygulamasını açın
  • Bir fotoğraf seçin
  • Çıkartmaya dönüştürmek istediğiniz süjeye dokunun ve parmağınızı basılı tutun
  • Sürükleyip bir WhatsApp sohbetine bırakın

WhatsApp iPhone uygulamasının çıkartma oluşturma yöntemi başka uygulamalar için de kullanılabiliyor

Bunları yaptıktan sonra WhatsApp kullanıcılara fotoğrafı çıkartmaya dönüştürmek isteyip istemediklerini soruyor. Çıkartma gönderildikten sonra WhatsApp koleksiyonuna kaydediliyor. iPhone sahiplerinin WhatsApp’a kolaylıkla çıkartma eklemesini sağlayan bu özelliğin sadece iOS 16’da desteklendiğini belirtmekte fayda var.

WhatsApp iPhone uygulaması için çıkartma oluşturmakta kullanılan bu yöntemle iMessage ve Telegram için de çıkartma hazırlanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER