Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulaması Face ID veya Touch ID ile korunacak

whatsapp iphone

WhatsApp iPhone uygulamasını kullananlar, yakında sohbetlerinin koruma seviyesini biraz daha artırabilecek. iPhone sahipleri, yakında Face ID ve Touch ID teknolojilerini WhatsApp sohbetlerini emniyete almak için de kullanılabilecek.

Bu destek konusunda henüz WhatsApp cephesinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin iPhone uygulaması için hazırlanan bir alfa sürümü, söz konusu desteğin varlığını gösteriyor. Hangi yöntemin kullanılacağı ise iPhone modeline göre değişecek. Hem Touch ID’yi hem de Face ID’yi birlikte sunan bir iPhone modeli bulunmuyor.

WhatsApp için Touch ID veya Face ID’yi aktive eden kullanıcıların aktivasyon sonrasında uygulamaya girişlerini daima ilgili yöntemle doğrulamaları gerekiyor. Biyometrik doğrulama yöntemiyle WhatsApp’a giriş yapamayan kullanıcılardan ise giriş kodlarını yazmaları istenecek.

Bu özelliğin WhatsApp’ın kurumsal versiyonu WhatsApp Business’e avantaj sağlaması öngörülüyor. WhatsApp Business‘ın geliştirme çalışmaları hâlâ devam ediyor. Sohbetler için ekstra koruma imkanının profesyoneller için cazip bir özellik olacağını görmek çok zor değil.

WhatsApp iPhone uygulaması için geliştirilen bu özelliğin Android’e uyarlanıp uyarlanmayacağı konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Ancak şirketin Android kullanıcılarını da kapsayacak bir hamle yapma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER