Teknoloji

WhatsApp iPad uygulaması yakında kullanıcılarla buluşabilir

whatsapp web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme politikası doğrultusunda kullanıcıların ana cihaz olarak bir telefon kullanması gerekiyor. Ancak şirket geçtiğimiz ay yeni nesil şifreleme teknolojisi sayesinde akıllı telefon olmadan çoklu cihaz desteğinin sağlanabileceğini açıklamıştı. Bu açıklama, WhatsApp iPad uygulamasının da yolda olabileceğini düşündürmüştü.

WABetaInfo sitesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımlar da uygulamanın gelişinin çok uzak olmadığını gösteriyor. WhatsApp’ın çoklu cihaz deneyiminin beta sürümü kapsamında hem iPad’lerde hem de Android tabletlerde kullanılabileceğini gösteren ekran görüntüleri paylaşıldı.

Bu görüntülerde tablet deneyiminin “bağlı cihaz” formatında sağlanacağı görülse de, daha sonra yapılan bir paylaşımda bağımsı bir uygulama üzerinde çalışıldığı da ifade edildi.

WhatsApp iPad uygulamasının ve entegrasyonunun ne zaman hazır hâle geleceği şu an için bilinmiyor. WABetaInfo hesabının paylaşımında özelliğin geliştirme sürecinin devam ettiği ve daha sonra yayınlanacak bir güncellemeyle kullanıma sunulacağı belirtildi. Ancak hâlihazırda WhatsApp’ın iOS betasına erişimi olanlar iPad versiyonuna da erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER