Teknoloji

WhatsApp iPad uygulaması yakında kullanıcıların karşısına çıkabilir

whatsapp android

whatsapp ipad uygulamasiWhatsApp dünyanın en popüler mesajlaşma servisleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar WhatsApp’a akıllı telefonlarının yanı sıra masaüstü ve web uygulamaları aracılığıyla da erişebiliyor. Ancak pek çok kişi, uzun süredir servise resmi bir uygulamayla iPad üzerinden de ulaşabilmeyi bekliyor. Son sızıntılar, WhatsApp iPad uygulaması üzerinde çalışıldığını ve bu beklentinin yakında gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor.

Bu iddiayı gündeme taşıyan ise WhatsApp’ı yakından izleyen WABetaInfo sitesi oldu. Sitenin resmi Twitter hesabından bir ekran görüntüsü aracılığıyla yapılan paylaşımda, iPad uygulamasının geliştirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

WABetaInfo tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “iPad sahibi WhatsApp kullanıcıları için müthiş bir haberimiz var. WhatsApp iPad uygulaması hakkında daha önce yazdıklarımız gerçek (Tıpkı WhatsApp Business ve Facebook altyapısı hakkında yazdıklarımız gibi). WhatsApp masaüstü uygulamasının 0.2.6968 numaralı sürümünde iPad uygulamasına ilişkin referanslar bulunuyor.”

Hâli hazırda web uygulaması üzerinden iPad’de de WhatsApp’a erişmek mümkün olsa da, tarayıcı kapatıldığı anda mesaj akışı kesiliyor.

WhatsApp iPad uygulaması nasıl çalışacak?

Dedikoduların ardından akıllara gelen ilk sorulardan birisi de “WhatsApp iPad uygulaması nasıl çalışacak?” oluyor. Şirketin web ve masaüstündeki yaklaşımı sürdürmesi akıllara gelen ilk seçenek olsa da, iPad için tam teşekküllü bir versiyonun hazırlanması da ihtimal dahilinde görülüyor. WhatsApp ise konuya ilişkin olarak bir açıklamada bulunmadı.

İLGİLİ HABERLER