Manşetler

WhatsApp iOS versiyonu bu yıl içinde abonelik modeline geçiş yapacak

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp iOS uygulamasının işleyişini değiştirmeyi planlıyor. Şu anda belirli bir ücret karşılığında App Store’dan indirilen bu uygulama yıllık 0.99 dolarlık (1.79 TL) abonelik modeline geçiyor. Böylelikle iOS tarafındaki WhatsApp ücretlendirme modeli de Android, Windows Phone ve BlackBerry tarafındaki modellerle aynı çizgiye gelmiş olacak. Ayrıca bu değişiklikle birlikte diğer platformlarda olduğu gibi WhatsApp Messenger’ı ilk yıl için ücretsiz olarak kullanma imkanı da doğabilir.

whatsapp-logo-050412

WhatsApp CEO’su Jan Koum’un Hollandalı bir gazeteciye açıkladığı planın tam olarak ne zaman hayata geçirileceği belirtilmese de, bu değişikliğin 2013 yol haritası içinde yer aldığı açık bir şekilde belli oluyor. Bu arada yeni fiyatlandırma politikasının sadece yeni kullanıcıları kapsayacağını belirtmek gerek. Eğer WhatsApp’ı iOS cihazınıza çoktan indirmişseniz, yıllık ücretles sizi etkilemeyecek, servisi eskisi gibi kullanmaya devam edebileceksiniz.

Koum bu değişikliğin neden yapıldığı hakkında detaylı bir cevap vermedi, ancak bunun sürekli gelen farklı fiyatlandırma politikalarına ilişkin soruları ortadan kaldırmak için atılmış bir adım olduğunu düşünebiliriz. Bu arada WhatsApp’ın masaüstü uygulamasını bekleyenler için hayalkırıklığı yaratacak bir haber var. CEO, servisin öngörülebilir gelecekte sadece mobil ortamda kalacağını söyledi.

İlgili >> TechCrunch, Tweakers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER