Teknoloji

WhatsApp iOS uygulamasına sesli görüşme özelliği geliyor

whatsapp-messenger-270315

Bundan birkaç hafta önce WhatsApp Android kullanıcıları için uygulama içinden sesli görüşme yapma imkanı sunmuştu. Bu özellik şimdi de iOS kullanıcılarıyla buluşuyor.

iOS uygulaması için gelen ve iTunes App Store’dan dağıtılmaya başlayan güncelleme ile birlikte WhatsApp kullanan iPhone kullanıcıları diğer WhatsApp kullanıcılarını ücretsiz olarak arayabilecekler. Tabii ki, uygulama üzerinden sesli görüşmeler internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirilecek.

WhatsApp iOS uygulamasının son sürümünü yükleseniz bile, sesli görüşme özelliğini hemen kullanamayabilirsiniz. WhatsApp’ın söylediğine göre, sesli görüşme imkanı önümüzdeki birkaç hafta boyunca kademeli olarak sunulacak.

WhatsApp iOS uygulamasının son güncellemesi sadece sesli görüşme özelliğini getirmiyor. iOS 8’in yeni paylaşım sistemi sayesinde fotoğrafları, videoları, web bağlantılarını veya diğer bilgi ya da içerikleri diğer uygulamalar aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Buna ek olarak kamera film rulosuna hızlı erişim için bir buton yerleştirilmiş. Ayrıca birden fazla videoyu tek seferde gönderme imkanı da WhatsApp iOS uygulamasının son güncellemesinin yenilikleri arasında bulunuyor.

Tabii ki, son sürümün en büyük yeniliği sesli görüşme özelliği. Ancak bu imkana kavuşmak için biraz sabırlı olmanız ve WhatsApp’ın hesabınız için sesli görüşme özelliğini açmasını beklemeniz gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER